Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Викрито хабарника в морському торговельному порту

0 107

Прокуратура Одеської області порушила кримінальну справу стосовно заступника начальника морського торговельного порту, що є державним підприємством, за фактом вимагання та одержання хабара за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 Кримінального кодексу України.

У ході досудового слідства встановлено, що наприкінці 2010 року між портом і одним із приватних підприємств було укладено договір на агентське обслуговування суден. Під час його підписання заступник начальника порту вимагав у представника приватного підприємства, крім обов’язкових платежів, передавати йому у якості хабара по 500 дол. США за кожне проагентоване судно. У разі відмови чиновник пригрозив розірвати договір та не укладати його на наступний рік. Вимушений погодитися на ці умови, приватний підприємець передав чиновнику у його робочому кабінеті хабар – спочатку 500 дол. США, а за кілька днів ще таку ж суму. Після отримання хабара посадову особу затримано на гарячому.

Через декілька днів у ході досудового слідства у кримінальній справі прокуратурою області були встановлені нові факти інших корупційних діянь, вчинених вказаним чиновником. Зокрема з’ясувалося, що у період з вересня 2010-го до січня 2011 року обвинувачений вимагав і одержав від директора іншого приватного підприємства хабарі у сумі майже 8 тис. дол. США за обробку вантажів з лісом та агентське обслуговування суден.

Наразі досудове слідство у кримінальній справі триває, підозрюваного затримано, вирішується питання обрання щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Теги:

хабарництво

Автор

Залиште коментар