Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Харків’янин добився компенсації за побиття в міліції через Європейський суд

0 51

Європейський суд з прав людини зобов’язав Україну виплатити 10 тис.євро компенсації морального збитку жителеві Харкова, 41-річному Євгену Бочарову за побиття його в міліції. Відповідне рішення суд прийняв на засіданні 17 березня.

Бочаров був затриманий харківськими міліціонерами в квітні 2002 року. За його словами, його побили спочатку в лісі, на місці затримання, а потім у відділенні міліції, змусивши його признатися в незаконному зберіганні і торгівлі зброєю.

Наступного дня після затримання Бочарова відпустили і він був госпіталізований більш ніж на 20 днів з переломами ребер, ударами голови, грудної клітки і нирок. Позивач повідомив персонал лікарні, що був побитий в міліції, і направив в прокуратуру офіційну скаргу про те, що побили його 3 співробітники міліції.

Медична експертиза в серпні 2002 року підтвердила факт наявності слідів побоїв. З червня 2002 року велося розслідування звинувачень Бочарова на адресу співробітників міліції, проте в листопаді 2007 року справа була закрита у зв’язку з недостатністю доказів. У квітні 2005 року Бочаров подав позов до Європейського суду з прав людини. Суд одноголосним рішенням визнав наявність факту жорстокого і негуманного поводження з позивачем і неефективне розслідування обставин справи.

Також суд зобов’язав Україну виплатити 5 тис. євро судових витрат.

Теги:

ЄСПЛ

Джерело:

Комментарии

Автор

Залиште коментар