Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Пацієнти стали частішими судитися з лікарями

0 107

Пацієнти українських лікарень стали частіше звертатися до суду з позовами з приводу порушення їх прав лікарями. Про це повідомила юрист Ірина Сенюта, голава громадської організації «Фундація медичного права і біоетики України».

«Кількість таких позовів постійно росте. Хоча офіційної статистики немає, але згідно даним правозахисних організацій, в середньому в кожній з областей за останні два роки розглядали близько 85 таких справ. Все частіше пацієнтам вдається домогтися відшкодування матеріального і морального збитку. Середня сума компенсації останнього – 40-50 тисяч гривень. Хоча бувають і більші цифри. Наприклад, бюджетна медична установа виплатила пацієнтові 75 тисяч гривень за моральний збиток, ще близько 8 тисяч їм належить виплатити як матеріальну компенсацію».

За словами Сенюти, поки до суду все ж таки звертаються не так багато потерпілих. Пацієнти не вірять в об’єктивність судової системи, до того ж їм часто не по кишені оплата процесу або послуг адвоката, який спеціалізується на медичному праві.

Джерело:

Левый Берег

Автор

Залиште коментар