Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

У СІЗО більше року сидить майже 3000 підслідних

0 82

У слідчих ізоляторах України понад рік утримується 2930 осіб, які перебувають під слідством. Такі дані наводить Укрінформ із посиланням на Державну пенітенціарну службу.

Зокрема, у Київському слідчому ізоляторі N 13 (Лук’янівське СІЗО) понад рік під слідством без рішення суду перебуває 595 осіб (загалом там утримується 3859 осіб), у Донецькому слідчому ізоляторі утримується 409 осіб, які перебувають під слідством (загалом 2805 осіб), у Харківському слідчому ізоляторі – 481 особа (утримується 3449 осіб).

Водночас за останні 5 років за припиненням справ судами і за виправдувальними вироками звільнено 324 особи.

Нагадаємо, лідер ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко утримується у Лук’янівському СІЗО вже понад 3 місяці, 2 з яких вона перебувала під слідством без рішення суду. Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко перебуває у Лук’янівському СІЗО під слідством понад 10 місяців.

Джерело:

Укрінформ

Автор

Залиште коментар