Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Правовий ринг: Королевська проти Кирєєва

0 82

Народний депутат України (фракція “БЮТ-Батьківщина”) Наталія Королевська звернулася до Окружного адміністративного суду Києва з вимогою визнати неправомірним рішення судді Печерського райсуду Родіона Кирєєва відносно відмови у відвідинах засудженої Юлії Тимошенко.

У своїй позовній заяві депутат відзначила, що ще 14 жовтня 2011 звернулася до судді Р.Кирєєва із заявою про надання дозволу на побачення з Ю.Тимошенко.

“Відповідна заява була мотивована наступним: мені, як члену політичної партії “ВО” Батьківщина”, що входить в її керівництво і координує її діяльність, потрібно було побачитися з лідером партії Тимошенко Ю.В., яка обмежена в свободі (утримання під вартою), в праві пересування, але не в праві активної участі в суспільній діяльності, якій вона приділяла багато уваги, не перебуваючи в ізоляції від суспільства; як народний депутат України я зустрічаюся з виборцями, прибічниками і членами політичної партії “ВО” Батьківщина “, які у свою чергу не можуть залишатися байдужими до ситуації, яка склалася довкола умов утримання Тимошенко Ю.В.”, – говориться в позовній заяві.

Н.Королевська також додала, що 17 жовтня їй було офіційно відмовлено в побаченні.

“Свою відмову суддя Кирєєв Р.В. обгрунтовує тим, що мною не надано аргументів, що свідчать про наявність підстав для надання дозволу на побачення із засудженою Тимошенко Ю.В. Також з відповіді судді Кирєєва Р.В. виходить, що оскільки із засудженою бачиться її захисник (що представляє її інтереси за дорученням від політичної партії), для інших членів партії побачення з нею не потрібні”, – відзначила Н.Королевська.

Вона нагадала, що такі дії з боку Р.Кирєєва противорічать ряду законодавчих актів, у тому числі, Конвенції про захист прав людини, Конституції України, положенням Європейського Суду з прав людини, закону про статус народного депутата.

“З упевненістю можна відзначити, що проведення побачень як для осіб, що утримуються під вартою, так і для осіб, що мають потреби в побаченні, повністю залежить від волі особи, що має право надати такий дозвіл. Надання такого “дозволу” в Кодексі і Законі не залежить від настання певних обставин або подій, не залежить від поведінки ув’язненого. Така “регламентація” інституту побачень дає грунт для зловживань з боку посадових осіб, що мало місце в даному випадку”, – говориться в позовній заяві Н.Королевської.

Джерело:

Інтерфакс

Автор

Залиште коментар