Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Опитування: громадяни не поважають міліцію

0 85

Cоціологічна служба Центру Разумкова провела опитування щодо сприйняття громадянами діяльності міліції. За його результатами, які є у розпорядженні УНН, більшість громадян України, а саме 57,0%, не підтримують діяльність міліції. Крім того, громадяни України дають доволі низьку оцінку законослухняності працівників міліції.

Респондентам пропонувалося відповісти на запитання, як, на їх думку, буде діяти середньостатистичний начальник районного відділення міліції, якщо у ході розслідування кримінальної справи він отримає вказівку від керівництва вчинити протизаконні дії.

Абсолютна більшість опитаних, а саме 61,6%, відповіли, що він діятиме за вказівкою керівництва, і тільки 9,4% респонденти очікують, що у цьому випадку начальник відділення вчинить за законом, а 7,4% схиляються до думки, що він на словах погодиться з керівництвом, але намагатиметься уникати виконання вказівки. 21,8% опитаних вагалися з відповіддю на це питання.

Щодо діяльності міліції, її повністю підтримують тільки 6% опитаних, а окремі дії – 26,3%. Решта респондентів не визначилися з відповіддю на питання.

Зокрема, опитуваним пропонували оцінити роботу міліції свого міста чи району у різних сферах з 5-бальною шкалою, де “1” означає вкрай низьку оцінку, а “5” – максимально високу оцінку.

Українці оцінили вище трьох балів тільки роботу міліції з охорони представників влади та забезпечення їх безпеки, а для решти сфер оцінки були нижчими.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова в усіх регіонах України з 29 вересня по 4 жовтня 2011 року. Опитано 2009 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки – 2,3%.

Нагадаємо, громадські організації мають намір промоніторити діяльність міліції на дотримання прав людини.

Джерело:

УНН

Автор

Залиште коментар