Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Для екс-голови Апеляційного суду АРК не знайшлося звинувачень

0 85

Кримінальна справа відносно екс-голови Апеляційного суду АРК Сергія Луніна, який звинувачувався в порушенні законодавства у сфері охорони держтаємниці, припинена.

Як повідомив заступник прокурора АРК Олег Лемешев, кримінальна справа відносно С.Луніна була припинена  ще 12 жовтня, на підставі частини 2 статті 6 КПК  України – за відсутністю в діянні складу злочину.

Зампрокурора АРК також уточнив, що кримінальна справа відносно С.Луніна була припинена прокуратурою АРК.

Нагадаємо, 9 вересня 2011 року  в Апеляційному суді АРК із залученням спецпідрозділу СБУ «Альфа» співробітниками прокуратури Криму були здійснені обшук і виїмка документів. 12 вересня голові Апеляційного суду АРК Сергію Луніну було пред’явлено звинувачення за двома статтями Кримінального кодексу – за перевищення службових повноважень і порушення у сфері охорони державної таємниці. У зв’язку з останнім вся кримінальна справа була засекречена, з його матеріалами не міг ознайомитися навіть сам  С.Лунін, якого позбавили допуску до документів з таким грифом.  Суть порушення закону у сфері охорони держтаємниці, за інформацією ZN.UA, полягала в переміщенні так званої секретної кімнати з одного поверху на інший.

За однією з версій, порушення кримінальної справи стосовно  С.Луніна могло бути  помстою керівництва СБУ і прокуратури в АРК за відмову судді дати санкції на прослуховування мобільних телефонів трьох членів Вищої ради юстиції включно з його головою.

29 вересня стало відомо, що С.Лунін подав заяву про відставку з посади судді, а 6 жовтня  ВР України задовольнила цю заяву.

Таким чином, кримінальна справа відносно  голови Апеляційного суду С.Луніна була припинена через тиждень після його відставки.

Автор

Залиште коментар