Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Головнокомандувач ЗСУ запроваджуватиме надзвичайний стан своїм указом

0 92

Верховна Рада України врахувала всі пропозиції Президента до Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Збройні сили України». Дане рішення проголосували 236 із 313 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Закон парламенту ухвалив 6 вересня 2011 року, але Президент заветував його.

У пропозиціях глави держави зазначалося, що ВР перевищила свої повноваження, передбачивши у законі, що з’єднання, військові частини і підрозділи ЗСУ можуть залучатися до здійснення заходів правового режиму воєнного і надзвичайного стану, боротьби з тероризмом і піратством, посилення охорони державного кордону, суверенних прав України в її виключній (морській) економічній зоні, континентального шельфу України та їх правового оформлення, надання військової допомоги іншим державам в межах, визначених указами Президента України, що затверджується або схвалюється ВР.

Президент України вважає, що “схвалення ж або затвердження Верховною Радою України будь-яких рішень щодо залучення з’єднань, військових частин і підрозділів Збройних Сил України для виконання інших завдань відповідно до закону Конституцією України не передбачено”.

Джерело:

УНІАН

Автор

Залиште коментар