Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Кузьмін відзвітував про справу Тимошенко у Брюсселі

0 77

Перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін виступав у Брюсселі перед депутатами Європейського парламенту з інформацією по справі Юлії Тимошенко. На цю зустріч прийшло аж п’ять народних обранців з Європарламенту. В самому ЄП пояснюють це тим, що для такої зустрічі день був призначений дуже невдало – депутати перебувають ще в дорозі до Брюсселя. А враховуючи, що цей тиждень – не пленарний, і відбуваються тільки засідання комітетів та політичних груп, не всі з них навіть і з’являться у стінах цієї європейської інституції.

З тих, хто постійно і серйозно займається Україною, були присутні лише Марек Сівець та Ганнес Свобода.

Зустріч відбулась за зачиненими дверима. Дійшло навіть до казусу – на початку заходу було відмовлено в участі представнику Європейської комісії з офісу єврокомісара Штефана Фюле, хоча ситуація згодом владналася. У другій половині дискусії виступити запросили представників опозиції – заступника голови партії “Батьківщина” Григорія Немирю та адвоката Тимошенко Сергія Власенка.

Як розповів Deutsche Welle один з учасників зустрічі, на початку всім було роздано доповідь пана Кузьміна обсягом у 22 сторінки, надруковану у кольорах. Демонструвалися навіть слайди. Один з учасників заходу стверджує, що почуте було “дуже цікаво”, особливо коли до дискусії долучився захисник Тимошенко. “Також цікаво було послухати й самого пана Кузьміна про газову справу, про справи ЄЕСУ, Лазаренка, Щербаня,- стверджує співрозмовник. – З його аргументів виходить, що пані Тимошенко не така вже й невинувата, але якщо керуватися такою логікою, то у вас саджати можна майже всіх”.

При цьому він не виключив, що таким собі “тіньовим ініціатором” цієї зустрічі стала українська сторона, а тому висловив жаль, що Європейський парламент учергове використали у протистоянні певних політичних сил.

Після зустрічі, відповідаючи на запитання, чи вдалося представнику Генеральної прокуратури України переконати депутатів у винуватості чи невинуватості пані Тимошенко, Ганнес Свобода зазначив, що зараз вони намагаються отримати різносторонню інформацію, у цьому випадку – почути позицію Генеральної прокуратури. При цьому Свобода зазначає, що наступна дискусія з цього питання відбудеться ще до Різдва з відомим правозахисником Гельсинської групи з захисту прав людини з Данії Мікаелем Лінгбо, який оприлюднив критичну доповідь щодо справи Тимошенко та справ проти інших членів колишнього уряду.

Джерело:

Deutsche Welle

Автор

Залиште коментар