Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Набирає чинності Концепція ювенальної юстиції

0 92

13 червня набере чинності Указ Президента від 24 травня 2011 року № 597/2011, яким схвалена Концепція розвитку кримінальної юстиції відносно неповнолітніх.

Концепція визначає основні напрями розвитку кримінальній юстиції відносно неповнолітніх. Реалізація цих напрямів повинна посилити відповідальність сім’ї, суспільства і держави за процес виховання дітей, забезпечити дотримання прав і свобод дітей, що попали в конфлікт із законом шляхом підвищення рівня правового і соціального захисту, зменшити рівень дитячої злочинності.

Метою Концепції є побудова в Україні повноцінної системи кримінальної юстиції відносно неповнолітніх, здатної забезпечити законність, обґрунтованість і ефективність кожного рішення відносно дитини, що конфліктує із законом, спрямованої на перевиховання і подальшу соціальну підтримку.

До речі, в тексті Концепції приведені наступні статистичні дані: станом на 1 січня поточного року в Україні в установах пенітенціарної системи перебували 1432 неповнолітніх, з них понад половини було засуджено до позбавлення волі на терміни від 3 до 5 років; 58,3 % раніше притягувалися до кримінальної відповідальності, не пов’язаної з позбавленням волі; чверть цих дітей до засудження не вчилися і не працювали.

Теги:

ювенальна юстиція

Джерело:

Ліга

Автор

Залиште коментар