Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Податкових юристів залучено до формування доказової бази

0 112

Відтепер юристи податкової служби будуть брати активну участь у доперевірочному аналізі, що вплине на ефективність перевірок і формування доказової бази для представництва інтересів відомства у суді.

Про це повідомив заступник Голови ДПС України Олександр Клименко під час семінару-наради з представниками юридичних підрозділів територіальних органів державної податкової служби України.

«Раніше юристи відстоювали позицію податкових органів в суді на основі матеріалів, що готувалися іншими підрозділами, і не мали можливості вплинути на формування доказів. Звичайно, це негативно впливало на ефективність роботи. На жаль, мали місце випадки, коли порушники законодавства, спіймані «на гарячому», звільнялися від відповідальності саме через відсутність повноцінної доказової бази оформленої у відповідності із вимогами законодавства. Започатковані організаційні зміни мають вплинути на ситуацію», – зауважив О. Клименко.

Він нагадав, що під час реорганізації Податкової служби юридичний департамент та департамент апеляцій були об’єднані в нову структуру – Департамент правової роботи.

О. Клименко зазначив, що започатковані зміни дали перші результати. Кількість виграних податківцями судових процесів постійно зростає. «Тепер наше завдання підсилити самих юристів – кадрами, розробити методологією. Підвищувати кваліфікацію працівників та залучати нових талановитих професіоналів. Ми повинні перетворити перші локальні успіхи в системний процес», – підсумував він.

Теги:

доказова база, податкові зловживання

Джерело:

ДПС

Автор

Залиште коментар