Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Міжнародні спостерігачі в справі проти Ю.Тимошенко

0 86

Спостерігачі міжнародної організації «Хьюманітад» (Humanitad) стежитимуть за дотриманням процесуальних норм в суді над екс-прем’єром Юлією Тимошенко. Про це заявив адвокат, колишній головний прокурор Великобританії Джері Прюс Бутілович, який уповноважений «Хьюманітад».

«Схоже, що в суді існує якийсь нездоровий поспіх з вивченням свідчень, причому захисту не надається адекватного часу для підготовки своєї реакції», — відзначив Д.Бутілович.

«Це безпрецедентно, коли судові засідання починаються рано вранці і тривають до 18.00, 19.00 або навіть 20-ти годин вечора. Будь-хто, причетний до судових процесів, знає, що після завершення судового засідання адвокати повинні повернутися і вивчити, що сталося протягом цього дня, аби підготуватися до наступного», — сказав колишній головний прокурор Великобританії.

Також, за його словами, стурбованість викликає перешкода захисту викликати заявлених свідків через заборони судді, зникнення матеріалів справи, які надала прокуратура, тиск на свідків, інформація про те, як був призначений суддя на розгляд цієї справи, ненадання захисту достатнього часу для вивчення матеріалів справи.

«Такі методи є процесуальним порушенням і протирічать Європейській конвенції з прав людини. Я думаю, вони розглядатимуться в Європейському Суді з прав людини», — відзначив Д.Бутілович.

За його словами, мета спостерігачів вивчити документацію, яка була представлена в суді, а також досліджувати виробництво справи в суді і зробити висновки, чи були дотримані, чи ні ці процесуальні вимоги обвинуваченням і суддею.

«Як ми неодноразово заявляли, ми подали запит про повну стенограму судових засідань, аби ми могли уважно її вивчити і точно сказати, що відбувається», — заявив адвокат.

Теги:

справа проти Ю.Тимошенко

Джерело:

Зеркало тижня

Автор

Залиште коментар