Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Українці скаржаться Європі на порушення права на чесний суд

0 104

33% громадян України, які звертаються до Європейського суду з прав людини, скаржаться на порушення права на чесний суд. Про це йдеться в повідомленні на сайті Європейського суду з прав людини. До відповідних висновків суд прийшов, підбивши підсумки за 1959-2010 р.р..

Згідно статистиці, 23% заявників-українців скаржаться на порушення права на захист власності, 15% – на затягування розгляду справ в суді, 11% – на порушення права на ефективне лікування. 18% скаржаться на порушення інших прав.

Крім того, за висновками суду, в 99% випадків розгляду справ заявників-українців ЄСПЛ визнавав факт наявності порушень прав людини.

Нагадаємо, згідно звіту комітету міністрів Ради Європи, в 2010 році Європейський суд з прав людини зобов’язав Україну виплатити 2,5 млн євро за своїми рішеннях відносно заяв громадян України про порушення своїх прав.

Теги:

ЄСПЛ

Джерело:

Левый берег

Автор

Залиште коментар