Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Українці стали вдвічі рідше всиновлювати дітей

0 77

За 9 місяців цього року українці всиновили на 107 дітей менше, у порівнянні з аналогічним період 2010 року. Про це повідомив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко.

За його словами, до кінця року громадяни України усиновлять не більше 2 тисяч дітей, що буде найнижчим результатом за останні кілька років.

Також Павленко відзначив, що значно зменшилася кількість дітей, влаштованих у прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу. «Для порівняння наведу такі цифри. У прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу в 2009 було влаштовано 2351 дитину, минулого року їх кількість не перевищила 1500 дітей, а за перше півріччя цього року у свої родини та будинки на виховання були взяті всього 578 дітей, – зазначив Павленко. – Максимальний прогноз, який сьогодні дає держава, до кінця року таку форму опіки отримають не більше 1200 дітей».

Як зазначив Уповноваженого з прав дитини, загальна кількість дітей-сиріт, які знайшли батьківську опіку та виховання в повноцінних сім’ях за останні кілька років скоротилася майже вдвічі.

Коментуючи ситуацію, він зазначив, що основною причиною цього є невиконання державою своїх обов’язків перед громадянами України. «В такій негативній тенденції винна бездіяльність місцевих та центральних органів влади, починаючи від райдержадміністрацій і закінчуючи відповідальним міністерством. Через проведену адміністративну реформу, чіткої відповіді на питання «хто і за що сьогодні відповідає в питаннях усиновлення» поки немає», – заявив Павленко.

Також Уповноважений з прав дитини зазначив, що українці не хочуть усиновлювати дітей старших 6 років і дітей-інвалідів.

Теги:

права дітей, усиновлення

Джерело:

Комментарии

Автор

Залиште коментар