Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

«Справа міліцейських перевертнів» виходить на фінішну пряму

0 81

У Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ у вівторок, 11 жовтня, почнуться дебати — завершальна стадія розгляду «справи міліцейських перевертнів».

Нагадаємо, в столиці і її передмісті діяла банда, до складу якої входили співробітники міліції, що займалися викраданням з подальшою вимогою викупу. Незалежно від результату здирства жертву вбивали. Розкрили дії бандитів в погонах їх ж колеги — співробітники органів внутрішніх справ. Справу довели до суду, що за теперішніх часів велика рідкість. Безпрецедентна за своєю суттю, суспільній значущості кримінальна справа знаходилася під особистим контролем міністрів внутрішніх справ і двох останніх президентів України.

У квітні 2011 року був ухвалений вирок у кримінальній справі №49-1205, так званій «малій справі міліцейських перевертнів» (що є кількома епізодами діяльності тієї ж банди). Основна «справа перевертнів» вже шостий рік знаходиться в суді.

«Справа перевертнів» із самого початку була пов’язана вражаючою кількістю збігів з іншою гучною справою – про вбивство Георгія Гонгадзе. «Справа міліцейських перевертнів» фактично ґрунтується на свідченнях Юрія Нестерова, який сидить в сусідній камері з генералом Олексієм Пукачем.

Теги:

справа міліцейських перевертнів, ВССУ

Автор

Залиште коментар