Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Компанії ЄС і США представили список 50 рейдерських захоплень в Україні

0 63

Компанії Великобританії і США представили інститутам ЄС перелік з близько 50 випадків «корпоративного рейдерства» – практики, коли фірма, що має зв’язки у владі, захоплює компанію, створену західним інвестором. У деяких з цих випадків називаються імена міністрів кабінету Януковича, передає УНІАН з посиланням на EUobserver.

Раніше глава парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віктор Швець заявляв, що кількість рейдерських захоплень в Україні за останній рік істотно не зменшилося, проте тепер вони не мають такого публічного розголосу, як раніше. Народний депутат також відзначив, що в Україні прийнята необхідна законодавча база для ефективної боротьби з рейдерством, проте така боротьба не ведеться через відсутність в наший країні незалежної судової влади. «Відсутність незалежної судової влади в Україні є однією з головних проблем не тільки для боротьби з рейдерством, але і для боротьби з корупцією», – сказав Швець.

Теги:

рейдерство, корупція

Джерело:

Фокус

Автор

Залиште коментар