Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

У ВАСУ накопичились нерозглянуті справи

0 107

Збори суддів Вищого адміністративного суду України, що відбулися 21 жовтня 2011 року під головуванням Голови суду О. Пасенюка, внесли зміни до складу судових палат ВАСУ.

Збори ВАСУ вирішили ввести до складу четвертої судової палати Лосєва Антона Михайловича, обраного суддею ВАСУ . Крім цього, виведено зі складу п’ятої судової палати суддів ВАСУ Світлану Головчук та Тетяну Розваляєву, котрих уведено до складу першої і третьої судових палат відповідно.

Що стосується залишків справ, не розглянутих Вищим адміністративним судом України станом на 1 січня 2010 року, керівник апарату ВАСУ Станіслав Которобай доповів, що у ВАСУ залишки нерозглянутих справ датуються не лише 2010 та 2009, але й 2008 та навіть 2007 роками. У той же час керівник апарату звернув увагу, що у 2008 році на розгляд суддям передано майже 26 тисяч справ, у 2009 – понад 60 тисяч, 2010 – майже 45 тисяч, 2011 (на сьогодні) – понад 70 тисяч.

Голова ВАСУ Олександр Пасенюк зазначив, що однією з причин надмірної тривалості розгляду справ є значне навантаження надходження матеріалів та справ до одного суддю, яке відповідно до статистичних даних на вересень цього року відповідало 157 матеріалам (для порівняння: минулого року було 88 матеріалів). При цьому, суддям Вищого адміністративного суду України вдається підтримувати високу інтенсивність розгляду адміністративних справ за касаційними скаргами. Так, у середньому одним суддею впродовж січня–вересня цього року щомісяця ухвалювалося 102 рішення проти 122 рішень минулого року.

Він також звернув увагу на процесуальні перепони своєчасного розгляду цих справ, до яких слід віднести випадки затягування місцевими та апеляційними судами строків направлення витребуваних справ на перегляд до ВАСУ.

Теги:

ВАСУ, навантаженність на суддів, нерозглянуті справи, збори ВАСУ

Джерело:

ВАСУ

Автор

Залиште коментар