Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Україна приєдналася до боротьби з підробками в медицині

0 98

Україна приєдналася до конвенції Ради Європи про боротьбу з фальсифікацією медичної продукції і подібних злочинів, що загрожують здоров´ю населення (конвенція «Медікрім»). На міжнародній конференції, яка пройшла в Москві представники України підписали зазначену конвенцію.

Також до конвенції приєдналися Австрія, Кіпр, Фінляндія, Франція, Німеччина, Ісландія, Ізраїль, Італія, Португалія, Росія та Швейцарія. Рада Європи закликає інші країни також приєднатися до конвенції.

Вона набуде чинності після ратифікації 5 країнами, у тому числі – 3 країнами Ради Європи.

Нагадаємо, конвенція спрямована на активізацію міжнародної співпраці в боротьбі з контрафактною медичною продукцією, введення кримінальної відповідальності за певні дії, а також захист прав жертв та постраждалих від злочинів, що є предметом конвенції.

У вересні Верховна Рада ввела кримінальну відповідальність за фальсифікацію лікарських засобів.

Теги:

Конвенція Ради Європи про боротьбу з фальсифікацією медичної продукції

Джерело:

Коментарі

Автор

Залиште коментар