Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Уряд має намір проводити планові перевірки без попередження

0 97

Кабінет Міністрів подав до парламенту проект Закону, яким пропонується вилучити із законодавства норму щодо письмового попередження за 10 днів суб’єктів господарювання про проведення планових заходів, пов’язаних з перевіркою законодавства про захист прав споживачів або з контролем якості і безпеки продукції.

Законопроектом № 9733 пропонується внести зміни до законів “Про основні принципи державного нагляду(контролю) у сфері господарської діяльності”, “Про захист прав споживачів”.

Зокрема, пропонується встановити в перехідних положеннях Закону “Про основні принципи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності”, що норми щодо необхідності попередження про проведення планової перевірки, а також щодо необхідності отримання згоди органу держспоживчнагляду на проведення позапланової перевірки не застосовуються під час здійснення заходів державного контролю за дотриманням законодавства про захист прав споживачів і контролю і нагляду за якістю і безпекою продукції.

Таким чином, у разі ухвалення закону, контролюючому органу при проведенні таких перевірок не потрібно буде ані попереджати про них за 10 днів (при планових), ані отримувати у центрального органу у справах захисту прав споживачів згоду на їх проведення (при позапланових заходах).

Джерело:

Ліга-Закон

Автор

Залиште коментар