Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Затверджено принцип створення Конституційної асамблеї

0 95

Президент України Віктор Янукович затвердив концепцію Конституційної асамблеї, яка займеться підготовкою нового тексту Конституції. Відповідний указ розміщений на сайті глави держави.

Так, Конституційна асамблея створюється у складі 100 осіб з числа українських громадян, що мають професійну підготовку і досвід роботи у сфері державного управління і правознавства, мають авторитет в суспільстві і, як правило, не є особами, уповноваженими виконувати функції держави або місцевого самоврядування, включаються до складу Конституційної асамблеї за згодою.

Згідно указу президента, пропозиції по третині кандидатур до складу асамблеї, схвалені більшістю голосів від загального складу науково-експертної групи, вносяться президентові України. Ще дві третини пропонуються Академією наук, профільними інститутами, громадськими організаціями і партіями.

Так, зокрема, згідно указу президента, до складу асамблеї своїх представників по одній людині зможуть делегувати партії «Батькивщина», «Партія регіонів», «Фронт змін», УДАР, Свобода, КПУ, Соцпартія, Єдиний центр та інші.

По одній людині зможуть делегувати громадські організації: Лабораторія законодавчих ініціатив, Український незалежний центр політичних досліджень, Цивільна мережа “Опора”, Комітет виборців України, партнерство “Новий громадянин”, Український Хельсінський союз з прав людини, Центр економічних і політичних досліджень Олександра Разумкова і ін.

Джерело:

Ліга-Закон

Автор

Залиште коментар