Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Конституційна асамблея працюватиме на базі КНУ ім. Тараса Шевченка

0 100

«Коли починатиме працювати Конституційна асамблея, то, зрозуміло, це буде дорадчий орган при Президентові України, і із коштів, що виділяються на утримання установ, пов’язаних з Президентом, виділятимуться кошти і на забезпечення діяльності Конституційної асамблеї», – розповіла М.Ставнійчук в коментарі «УНН».

За її словами, у складі Конституційної асамблеї передбачений ще і територіальний підхід. Адже представлені наукових шкіл, освітні навчальні заклади із заходу і Сходу, з Півдня і Центру України. І ситуація складається таким чином, що людям доведеться приїжджати у відрядження, можливо – жити в готелях.

«Очевидно, на це потрібні витрати. Одне можу сказати вже сьогодні, що Конституційна асамблея працюватиме на базі Національного університету імені Тараса Шевченка. Не треба буде витрат на оренду залів і т.п. Університет хоче, щоб цей майданчик був саме на основі університету, з погляду того, що є філософський, політологічний, юридичний факультети і інші суміжні спеціальності. Це цікаво для студентів», – сказала вона.

М.Ставнійчук також повідомила, що на сьогодні вони мають пропозиції від багатьох міжнародних організацій і фондів надати допомогу і сприяння, у тому числі і виділити певні кошти, скажімо, на інформаційне, аналітичне забезпечення діяльності Конституційної асамблеї.

По словах М.Ставнійчук, до складу Конституційної асамблеї будуть включені представники політичних сил, які отримали підтримку громадян на останніх виборах, у тому числі і опозиціонери. Радник Президента підкреслила, що більша частина Конституційної асамблеї повинна складатися з юристів і законодавців.

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар