Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Адмінвідповідальність влади пропонують посилити

0 84

Удосконалити судовий контроль за виконання судових рішень у справах адміністративного судочинства має намір своїм законопроектом № 10158 народний депутат Юрій Кармазін (НУ-НС).

Законопроект встановлює термін (один місяць), в який суб’єкт владних повноважень (орган влади або суб’єкт, якому делеговані окремі повноваження органу влади) повинен відзвітувати перед судом про виконання ним судового рішення, якщо суд його зобов’яже відзвітувати.

Чинне законодавство такого терміну не передбачає. Тривалість терміну, як і сам обов’язок звітувати, нині встановлює суд.

Слід зазначити, проте, що зміни, пропоновані Ю.Кармазіним, містять і норму, згідно якої суд не може зобов’язати орган влади подавати звіт про виконання рішення, якщо цей орган влади може вказати причини, по яких він не виконує рішення, що набрало чинності.

Теги:

адміністративна відповідальність, судовий позов, рішення суду

Джерело:

Лига-Закон

Автор

Залиште коментар