Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Правовий ринг: Григорій Немиря проти Сергія Ківалова

0 96

Представник «Батьківщини» заявляє, що кілька днів поспіль Сергія Ківалов поширює інформацію про те, що нібито президент GRECO заперечив необхідність декриміналізації в Україні таких злочинів, як зловживання та перевищення влади.

По-перше, наголошує Г.Немиря, «засідання Юридичного комітету ПАРЄ, у якому брав участь президент GRECO і де він нібито зробив згадану заяву, мало закритий характер і тому інформація, яка поширюється, є непідтвердженою».

По-друге, «С.Ківалов відверто маніпулює цією заявою, яка нібито заперечує попередню позицію ПАРЄ.

Насправді, в останній резолюції ПАРЄ щодо України йшлося про недоліки зазначених статей Кримінального кодексу, порушення принципів верховенства права і про необхідність їх виправлення з метою приведення цих положень у відповідність до стандартів Ради Європи. З цією позицією збігаються і пропозиції опозиційних фракцій в українському парламенті, які пропонують переглянути зазначені статті. Вилучити зазначені дві статті ніхто не пропонує, тому позиція президента GRECO, навіть у «перекладі» пана Ківалова, цьому повністю відповідає».

С. Ківалов у суперечку поки що не встряв, але, безумовно, на такі звинувачення відмовчуватися не буде. Тож почекаємо продовження.

Теги:

GRECO, Ківалов Сергій, Немиря Григорій, декриміналізація

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар