Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Прокуратура притягнула до дисциплінарної відповідальності майже 200 тюремників

0 86

Прес-секретар розповіла, що за останні 3 місяці цього року органами прокуратури була здійснена певна кількість перевірок закладів пенітенціарної системи. “За результатами цих перевірок до дисциплінарної відповідальності притягнуто 178 службових осіб, тобто співробітників пенітенціарної системи. Крім того, внесено 168 документів прокурорського реагування”, – повідомила прес-секретар.

М.Велькова зазначила, що надзвичайно велика увага органів прокуратури приділяється зменшенню кількості ув’язнених, які перебувають у тих чи інших закладах. І, підкреслила вона, за останні 3 місяці Україною загалом кількість таких людей зменшилась на 1 600 осіб.

Нагадаємо, у п’ятницю під час години запитань до уряду Верховна Рада заслухає представників уряду, а також запросить зі звітом керівництво Державної пенітенціарної служби України.

“Я вважаю, що ми зобов’язані розглянути цю проблему, оскільки про неї всі говорили, а зараз заговорили ще виразніше. Це навіть уже не проблема, адже йдеться про життя людей, які не повинні гнити живими до винесення судових рішень”, – сказав Голова Верховної Ради В.Литвин.

З його словами, на сьогодні в СІЗО утримуються понад 30 тис. осіб. Крім того, голова ВР відзначив, що деякі судові рішення не виносяться протягом трьох років.

Джерело:

УНН

Автор

Залиште коментар