Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Виписка з Держреєстру не потрібна

0 97

Вступив в дію Закон «Про внесення змін до деяких законів України» (щодо питань видачі ліцензій). Тепер підприємцям до заяви про отримання ліцензії не потрібно прикладати виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб – підприємців (ЄДР).

Законом закріплений також обов’язок спеціально уповноваженого органу з питань державної реєстрації забезпечити на своєму офіційному сайті вільний доступ до відомостей з ЄДР.

Цей же орган зобов’язаний затвердити перелік таких відомостей. У перелік повинні включатися відомості, необхідні для видачі документів дозвільного характеру і ліцензій, зокрема, про наявність в ЄДР запису про державну реєстрацію припинення зареєстрованої особи або про перебування зареєстрованої особи в стані припинення.

Також повинна бути забезпечена можливість пошуку всіх зареєстрованих осіб за ідентифікаційним кодом, номером облікової картки платника податків, серією і номером паспорта (для осіб, які за своїми релігійними переконаннями відмовилися від ухвалення реєстраційного номера облікової картки платника податків).

Джерело:

Лига-закон

Автор

Залиште коментар