Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

ВАСУ розгляне законність призначення Омбудсмана

0 97

Вищий адміністративний суд України відкрив провадження у справі за позовом народного депутата України Юрія Одарченка до Верховної ради України щодо незаконності призначення Валерії Лутковської Уповноваженим Верховної ради України з прав людини та неправомірності її приведення до присяги.

Підставами для позову, за повідомленням прес-служби “Батьківщина”, стали чисельні порушення регламенту Верховної Ради  під час  обрання Уповноваженого з прав людини 24 квітня цього року.

У позові також зазначається на порушенні процедури приведення до присяги Валерії Лутковської через те, що її попередниця, Ніна Карпачова,  була звільнена з посади незаконно.

Як позивач, Одарченко зазначає, що має  чіткі і однозначні докази того, що Лутковська обіймає посаду Уповноваженого незаконно.

Розгляд справи призначений на 6 червня 2012 року о 14 годині 30 хвилин. На думку представника позивача юриста Дмитра Ільченка, суд спробує вирішити справу в одне засідання.

Валерія Лутковська склала присягу  Уповноваженого ВР з прав людини 27 квітня, змінивши на цій посаді Ніну Карпачову. Опозиція від початку виступала проти кандидатури В.Лутковської.

Теги:

ВАСУ, Лутковська Валерія, Одарченко Юрій

Джерело:

Коментарі

Автор

Залиште коментар