Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Співпраця щодо переслідування кримінальних злочинців

0 89

Україна, яка є учасником Європейської конвенції про міжнародну дійсність кримінальних вироків, отримала понад 40 запитів від європейських країн щодо переслідування осіб, які були засуджені за кримінальними справами та перебували на території нашої держави.

Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович з нагоди річниці набуття чинності для України указаної Конвенції. Про це повідомили в прес-службі відомства.

За словами міністра, на сьогодні українським Мін‘юстом розглядаються запити про виконання в Україні вироків іноземних судових органів, найбільше з яких надходить з Литви, Румунії, Болгарії та Молдови.

Так, протягом 9 років чинності для України цієї міжнародної угоди Міністерством юстиції України було отримано у 2004 році – 3 запити про виконання в Україні кримінальних вироків іноземних судів, у 2005 та 2006 – по 2 запити, у 2007 році таких запитів було вже 7, у 2008 – 6, у 2009 – 4, у 2010 – 6, у 2011 – 11.

Міністр нагадав, що основною метою Європейської конвенції про міжнародну дійсність кримінальних вироків є переслідування особи, яка вчинила злочин, шляхом забезпечення державою-учасницею виконання іноземного судового рішення у кримінальній справі на своїй території за клопотанням держави винесення вироку.

Європейська конвенція про міжнародну дійсність кримінальних вироків 1970 року набула чинності для України 12 червня 2003 року. Згідно з Конвенцією, вирок може виконуватися запитуваною державою тільки у разі якщо дія, за яку особу було засуджено, була б злочином відповідно до законодавства цієї держави, та особа, щодо якої винесено вирок, підлягала би покаранню, у разі якщо вона вчинила дію там.

Теги:

Європейська конвенція про міжнародну дійсність кримінальних вироків

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар