Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Чиновників, що попалися на корупції, повинні звільняти

0 85

Набрав чинності Закон № 4711-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з ухваленням Закону України «Про принципи попередження і протидії корупції».

Законом передбачена можливість звільнення чиновника, притягненого судовим рішенням до відповідальності за корупційне правопорушення, в разі вступу рішення в законну силу. Це нова підстава для припинення трудового договору, передбачене віднині пунктом 7-1 статті 36 КЗоТу.

За наявності цієї підстави працівник підлягає звільненню в триденний термін з дня отримання органом влади або місцевої самоврядності відповідного рішення суду, що набрав чинності.

Звільненню відповідно до Закону підлягають і працівники органів влади, що знаходяться в безпосередньому підпорядкуванні в близьких осіб, але лише в разі неможливості їх переведення на іншу роботу (за його згодою).

Теги:

звільнення, хабарництво

Джерело:

Ліга Нет

Автор

Залиште коментар