Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Інженер потрапив за грати за шпіонаж

0 76

Солом’янський райсуд Києва ухвалив вирок колишньому високопоставленому інженеру, який продавав секретну інформацію військової тематики працівникам посольства Чехії в Україні.

Вирок було ухвалено за статтею 330 Кримінального кодексу України (передача або збирання відомостей, що становлять конфіденційну інформацію, яка є власністю держави). Українця засудили до чотирьох років тюремного ув’язнення. Водночас на це рішення суду було подано апеляцію.

У травні 2011 року в СБУ повідомили про затримання громадянина С., підозрюваного в передачі інформації військовим аташе посольства Чехії. Слідство встановило, що українець, «обіймаючи відповідальну посаду на державному підприємстві, вступив у злочинну змову з представником іноземної установи і за грошову винагороду зібрав та передав відомості в галузі розробок та експортного потенціалу озброєння та військової техніки України, що становлять конфіденційну інформацію та є власністю держави».

3 травня 2011 року тимчасового повіреного у справах Чехії в Україні Вітезслава Півоньку запросили до МЗС України, де йому вручили ноту про оголошення персонами нон ґрата двох працівників військового аташату Чехії. Рішення про висилання дипломатів було ухвалено на прохання Служби безпеки України.

Протягом десяти днів після цього Чехія вислала двох українських дипломатів у відповідь на висилання українською стороною двох чеських дипломатів. У Міністерстві закордонних справ України запевнили, що інцидент із висиланням чеських та українських дипломатів вичерпано.

Джерело:

Радіо Свобода

Автор

Залиште коментар