Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Італія не бачить підстав для екстрадиції Авакова в Україну

0 66

Генпрокуратура Італії не бачить підстав для екстрадиції екс-губернатора Харківської області Арсена Авакова в Україну.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, де опублікував переклад офіційної позиції Генеральної прокуратури республіки Італії з даного питання, повідомляє РБК-Україна.

“У цьому документі ГП Італії не тільки відмовляється підтримувати обвинувачення проти мене, а й підкреслює політичну вмотивованість справи, як елемент системи виборчого правосуддя в Україні. Як елемент загального ряду політично доцільних звинувачень, починаючи зі справи (екс-прем’єра) Юлії Тимошенко”, – пише Аваков.

Нагадаємо, раніше в МЗС України заявили, що звільнення Авакова в Італії не припиняє процесу його екстрадиції.

Арсена Авакова звинувачують у перевищенні влади чи службових повноважень і незаконному відчудженні понад 50 гектарів землі під Харковом за часів його керівництва областю. Сам колишній губернатор ці звинувачення відкидає.

27 березня його затримали в Італії.

12 квітня суд у Римі ухвалив рішення про звільнення Авакова з-під варти.

Теги:

Аваков Арсен

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар