Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Омбудсман засипана скаргами

0 82

Експерт програми розвитку ООН повідомив, що офіс омбудсмена в Україні засипають скаргами, які не входять у її компетенцію. Тому уповноваженому з прав людини рекомендують оптимізувати роботу офісу.

Про це на прес-конференції повідомив експерт програми розвитку ООН в Україні Алар Йикс. Він представив оцінку потенціалу секретаріату Омбудсмана за підсумками проведеного ним в червні-липні комплексного аналізу діяльності Уповноваженого ВР з прав людини..

“Одна з моїх рекомендацій — потрібно думати про те, аби оптимізувати розгляд скарг офісом. Аби ці скарги, які не входять в компетенцію уповноваженого, аби люди, які працюють, наприклад, у відділі з соціально-економічних прав, не повинні були цим займатися”, — сказав експерт.

Йикс відзначив, що в 2011 році омбудсменові поступило 25 тис. скарг. Було розглянуто лише 2 тис., оскільки питання, зачеплені в решті скарг, не відносилися до компетенції Уповноваженого з прав людини.

Таким чином, за його словами, багато зусиль офісу витрачається на розгляд питань, які не входять в компетенцію Омбудсмана.

Україна стала 8-ою країною Східної Європи, де був проведений подібний аналіз, повідомляє газета “Дело”.

Теги:

Лутковська, Омбудсман

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар