Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Перше засідання Консультативної ради при Омбудсмані

0 64

Першим рішенням, прийнятим одностайно, було обрано співголову Консультативної ради, ним став представник ВГО «Українська Гельсінська спілка з прав людини» Євген Захаров. Також Валерія Лутковська погодилась із пропозицією учасників засідання щодо призначення Олега Мартиненка, представника ВГО «Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів», секретарем Консультативної ради на громадських засадах. Про це повідомляє прес-служба Омбудсмана.

Після обговорення були затверджені напрями діяльності Консультативної ради та створено п’ять експертних груп:

1. з питань доступу до публічної інформації та захисту персональних даних;

2. з питань реалізації національного превентивного механізму;

3. з питань дотримання соціально-економічних та гуманітарних прав;

4. з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності;

5. з питань моніторингу діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Також члени Консультативної ради підтримали пропозицію Уповноваженого з прав людини Валерії Лутковської про запровадження інституту тимчасового Представника Уповноваженого з питань дотримання виборчих прав громадян.

Наступне засідання Консультативної ради було вирішено провести у першій половині вересня. До того часу домовились координувати свою діяльність в електронному режимі, через Інтернет.

 

Теги:

Хахаров Євген, Лутковська Валерія, Уповноважений Верховної Ради з прав людини

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар