Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Держслужба із захисту персональних даних хоче співпрацювати з Google

0 56

Державна служба із захисту персональних даних зацікавлена в співробітництві з компанією Google в Україні з метою захисту особистої інформації інтернет-користувачів у соціальних мережах.  Про це під час круглого столу повідомив заступник голови Держслужби із захисту персональних даних Володимир Козак.

Директор Google в Україні Дмитро Шоломко підтвердив отримання офіційного запиту від Держслужби із захисту персональних даних про співробітництво.  “Ми отримали запит, і обов’язково на відповімо на нього, але він, як і будь-який офіційний запит, вимагає доопрацювння, у тому числі і юридичного”, – зазначив Шоломко. З його слів, компанія Google готова співпрацювати в цьому контексті з уповноваженими  органами всіх країн.

Зі слів Козака, необхідність у співробітництві з пошуковою системою для захисту персональних даних була викликана значним збільшенням скарг про порушення приватного життя через витік інформації в соціальних мережах.

Нагадаймо, 6 квітня 2011 року Президент Віктор Янукович затвердив положення про Державну службу із захисту персональних даних.

Держслужба вносить пропозиції з формування державної політики в сфері захисту персональних даних, реалізує держполітику, контролює дотримання вимог законодавства, а також здійснює міжнародно-правове співробітництво в цій сфері.

Теги:

персональні дані

Джерело:

УНН

Автор

Залиште коментар