Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Австрія просить правової допомоги

0 65

На підставі Конвенції з питань цивільного процесу 1954 року за останніх п’ять років до Міністерства юстиції України від іноземних компетентних органів надійшло 78 прохань про надання правової допомоги. Майже всі вони надійшли від Австрійської Республіки. За цей час Україна зверталась за кордон з відповідних питань 34 рази. Про це повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович.

За допомогою механізму цієї Конвенції можна реалізувати право на вручення судових та позасудових документів у цивільних та комерційних справах, проведення процесуальних дій стосовно осіб, які знаходяться на території Договірної Держави Конвенції. Громадяни однієї Договірної держави можуть на рівних підставах з місцевими громадянами вимагати безоплатної видачі виписок про реєстрацію актів цивільного стану. Безоплатно легалізувати документи, необхідні для реєстрації шлюбу, через дипломатичних чи консульських представників Договірних держав, зазначив Міністр.

Прес-служба Мін’юсту зазначає, що Україна, як правонаступник прав і обов’язків за міжнародними договорами Союзу РСР, які не суперечать Конституції України та інтересам республіки, є правонаступником прав і обов’язків стосовно Конвенції з питань цивільного процесу 1954 року, до якої Союз Радянських Соціалістичних Республік приєднався нотою Міністерства закордонних справ СРСР  від 17 вересня 1966 року.

Теги:

Конвенція з питань цивільного процесу 1954 року, Міністерство юстиції України, правова допомога

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар