Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Вирок за руйнування історичних пам’яток

0 105

Забудовники й інвестори в Києві продовжують знищувати пам’ятки міста, залишаючись при цьому безкарними. Про це розповів адвокат Олександр Дядюк під час прес-конференції в Києві.

«З 2009 по 2011 рік було відкрито 14 кримінальних справ про руйнування історичних пам’яток. В результаті, лише одну справу було передано до суду, і був винесений один вирок проти бомжа, який спилював на Байковому кладовищі пам’ятник. Чому 13 справ навіть не дійшли до суду? Тому що відкупилися», – зазначив О. Дядюк.

Юрист і правозахисник столиці зазначив, що теоретично питання знищення історичних пам’яток можна вирішити в Європейському суді, але відповіді, можливо, доведеться чекати роками. «Поки ми будемо чекати 5-7 років відповіді від Європейського суду, у нас не буде ні Андріївського узвозу, ні Замкової гори», – підкреслив юрист.

Теги:

пам’ятка архітектури

Джерело:

Голос

Автор

Залиште коментар