Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

В Україні буде Державне бюро розслідувань

0 95

Адміністрація президента завершує підготовку законопроекту, який передбачає створення Державного бюро розслідувань.

Про це заявив на брифінгу радник президента – керівник Головного управління з питань судоустрою АП Андрій Портнов, повідлямляє “Укрінформ”.

За його словами, бюро займатиметься розслідуванням справ стосовно правоохоронців, суддів і вищих посадових осіб.

“Новий Кримінальний процесуальний кодекс, який через вісім місяців набуває чинності, передбачає наявність нового державного органу, що буде розслідувати справи відносно співробітників міліції, прокурорів, співробітників СБУ, суддів і вищих посадових осіб”, – сказав Портнов.

“Цей орган називається Державне бюро розслідувань… Відповідний закон практично розроблений Адміністрацією президента, зараз ідуть консультації з міжнародними європейськими інститутами”, – додав він.

За словами Портнова, з моменту створення нового органу до нього автоматично перейдуть слідчі функції прокуратури. Радник президента зауважив, що з моменту створення нового органу прокуратура втратить будь-які повноваження слідства.

Теги:

Державне бюро розслідувань

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар