Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Прокурори обвинувачують тюремників у корупції

0 83

Як повідомили в прес-службі ГПУ, до передбаченої законом відповідальності притягнуто майже 100 службових осіб установ попереднього ув’язнення, виконання покарань та кримінально-виконавчих інспекцій.

Цього року прокурорами порушено 39 кримінальних справ з ознаками корупції стосовно зазначених службових осіб, з яких у 13 – судами постановлено обвинувальні вироки.

Зокрема перший заступник начальника Краснолуцької виправної колонії №19 Луганської області отримав хабара у розмірі 5000 доларів США за підготовку документів для умовно-достроково звільнення засудженого від подальшого відбування покарання. Стосовно зазначеного посадовця судом постановлено обвинувальний вирок.

Крім того, за вчинення адміністративних корупційних правопорушень стосовно 66 службових осіб ДПтСУ складено протоколи, з яких судами розглянуто 61. Усі винні за вчинення корупційних правопорушень особи притягнуті до адміністративної відповідальності та звільнені з державної служби.

Так, черговий помічник начальника Сімферопольського СІЗО, неправомірно використовуючи працю засуджених відділення господарської обслуги, безкоштовно відремонтував власний автомобіль у майстерні установи. Постановою суду за вчинення корупційного правопорушення його притягнуто до адміністративної відповідальності у виді штрафу та звільнено з органів Державної пенітенціарної служби України, розповіли у прес-службі наглядового відомства.

Теги:

ГПУ, ДПтСУ, корупція

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар