Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Порушено 145 кримінальних справ у сфері охорони лісу

0 80

Загальна площа земель лісового фонду України становить 10,8 млн гектарів, з яких 9,5 млн вкриті лісовою рослинністю.

Основною проблемою галузі є відсутність належної охорони лісів. За халатного ставлення до виконання службових обов’язків  посадовими особами набули поширення незаконні рубки дерев, порушення суб’єктами господарювання технологічних процесів при проведенні лісозаготівельних робіт. Лише за шість місяців поточного року в лісах Держлісагенства України незаконно вирубано понад 2 тис. кубометрів лісу.

Як повідомили у відділі зв’язків з громадськістю ГПУ, за результатами розгляду документів прокурорського реагування за допущені порушення до відповідальності притягнуто понад 3 тисячі посадових осіб контролюючих органів.

Крім того, у їх діях виявлено порушення кримінально-караного характеру. Так, непоодинокими є випадки незаконного вирубування лісів за безпосередньої участі посадовців державних лісогосподарських підприємств, основним службовим обов’язком яких є охорона лісових ресурсів.

За результатами проведених перевірок у цій сфері прокурорами поточного року порушено 145 кримінальних справ, з них 97 направлено до суду, з метою усунення порушень екологічного законодавства внесено 1,3 тис. документів реагування, на незаконні акти принесено 213 протестів, до бюджету відшкодовано понад 3,8 млн гривень.

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар