Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

За два роки підтримка Януковича зменшилася втричі

0 78

Підтримка президента Віктора Януковича за трохи більше ніж два роки знизилася втричі, при цьому удвічі збільшилася кількість людей, які його не підтримують. Про це свідчать дані дослідження, проведеного 10-15 серпня цього року соціологічною службою Центру Разумкова спільно з Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва.

Повністю підтримують президента близько 13% громадян, не підтримують -47%. Починав же Янукович з майже 40% проти 23% відповідно (травень 2010 року).

Таким чином, резюмують соціологи, підтримка Януковича громадянами знизилася втричі, кількість тих, хто не підтримує, зросла вдвічі.

Соціологи зазначають, що у Януковича втрати приблизно такі самі, як у його попередника – Віктора Ющенка, який, почавши з 47% проти 27% (лютий і травень 2005 р.) до середини каденції мав 15% повної підтримки і 49% – його діяльності не підтримували.

Діяльність українського парламенту повністю підтримують 4%, уряду – 7%; не підтримують – 54 і 48% відповідно.

При цьому більшість (65%) громадян України впевнені, що незалежний у країні ні від кого і ні від чого тільки президент. Бачать його залежним від законодавчої влади 9%; від виконавчої або судової -по 4%.

На думку більшості або відносної більшості громадян, усі інші гілки влади залежать від Януковича: і уряд (63%), і парламент (52%), і судова влада (42%).

У тому, що суд в Україні незалежний упевнені тільки 23% громадян. 14% вважають його залежним від виконавчої влади, 13% – від парламенту.

При проведенні дослідження було опитано 2009 респондентів віком після 18 років у всіх регіонах України. Теоретична похибка вибірки – 2,3%.

Теги:

Янукович Віктор, соціологічне опитування

Автор

Залиште коментар