Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Проблемні питання нової правової основи кримінального судочинства

0 108

На базі навчально-наукового інституту підготовки слідчих і криміналістів Національної академії внутрішніх справ пройшов «круглий» стіл щодо вивчення та застосування положень нового Кримінального процесуального кодексу України за участю начальника Головного слідчого управління МВС України генерал-майора міліції Василя Фаринника. На заході обговорювали проблемні питання нової правової основи кримінального судочинства нашої держави – Кримінального процесуального кодексу України, повідомляє офіційний сайт МВС.

Зокрема, В.Фаринник наголосив, що на даний час вже підготовлений основний документ, який буде працювати у зв’язку з веденням цього Закону, – Єдиний Державний реєстр досудових розслідувань. Його утримувачем є Генеральна прокуратура України, користувачем – слідчі і прокурори, а також деякі служби, які ведуть обліки в системі МВС України. «Департаментом кадрового забезпечення і Головним слідчим управлінням були внесені корективи до навчальних планів підвищення кваліфікації та спеціалізації працівників ОВС на 2012 рік. До них додані теми, що розкривають основні положення нового Закону. За оновленими планами вже пройшли навчання 320 слідчих. Спільно з академією розроблено навчальну програму підвищення кваліфікації працівників оперативних та слідчих підрозділів з новим курсом лекцій до неї. Під час свого виступу генерал-майор Фаринник звернув увагу на активну роз’яснювальну роботу щодо застосування норм нового законопроекту. Зокрема, щотижнево в газетах «Юридичний вісник», «Іменем Закону» та в журналі «Зустрічна смуга» забезпечується висвітлення інформації щодо новел, які знайшли своє відображення в КПК України.

Теги:

Кримінальний процесуальний кодекс України, Фаринник Василь

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар