Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Нові вимоги до нотаріуса і його помічника

0 88

ВР ухвалила Закон на основі урядового законопроекту № 10364, яким передбачаються нові вимоги до кандидатів в нотаріуси. Особі, що претендує на цю посаду, знадобиться 6 років юридичного стажу, причому не менше 3 з них – на посаді помічника нотаріуса.

Помічник нотаріуса згідно із законом набуває абсолютно іншого статусу. За ним пропонується закріпити обов’язок дотримання нотаріальної таємниці, право брати участь в прийомі клієнтів, веденні реєстрів, складанні проектів угод і видаваних документів.

На всіх нотаріусів покладається додатковий обов’язок по дотриманню встановлених законом спеціальних вимог до поведінки, неодноразове порушення яких є підставою для анулювання свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю.

У новому Законі детально виписані всі нюанси держрегулювання нотаріальної діяльності. Перевірка роботи як державних, так і приватних нотаріусів – як і раніше прерогатива держави. За нею закріплені повноваження з встановлення розмірів плати за додаткові послуги правового і технічного характеру.

Передбачена також професійна самоврядність нотаріусів, яка здійснюється через Нотаріальну палату України та її органи.

Теги:

нотаріус

Автор

Залиште коментар