Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Сенат США закликав звільнити Тимошенко

0 88

Сенат США одноголосно прийняв резолюцію по Україні, в якій закликає негайно звільнити Тимошенко і інших політичних ув’язнених, повідомляє захисник екс-прем’єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко.

Раніше комітет у закордонних справах Сенату США одноголосно прийняв цей проект резолюції від сенатора Джеймса Інхофа в співавторстві з представником більшості в Сенаті США сенатором Діком Дурбіном.

“Сенат США засуджує дії адміністрації президента Віктора Януковича, направлені на політично мотивоване ув’язнення колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко”, – йдеться в тексті цієї резолюції.

Згідно тексту документа, Сенат США закликає адміністрацію Януковича негайно звільнити Тимошенко і інших політичних ув’язнених, а також просить Державний департамент і Організацію по безпеці і співпраці в Європі (ОБСЄ) “чинити об’єднаний багатобічний дипломатичний тиск на президента Януковича, щоб звільнити Тимошенко”.

У тексті також є заклик до Держдепу США встановити заборону на видачу віз тим, “хто відповідальний за ув’язнення Тимошенко і погане поводження з нею”.

Як повідомляє американське видання The Hill, яке висвітлює діяльність Сенату США, в суботу сенат прийняв понад 40 законопроектів і резолюцій, перш ніж закритися до листопадових виборів. Серед прийнятих Сенатом США документів значиться і резолюція, що закликає звільнити екс-прем’єра України Юлію Тимошенко. Уточнюється, що документ прийнятий з поправками.

Теги:

Тимошенко Юлія

Автор

Залиште коментар