Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Вартість державного майна зменшили на мільйони

0 117

Як повідомили у відділі зв’язків зі змі ГПУ, начальник одного із регіональних відділень Фонду державного майна України разом із керівником підприємства, яке орендувало цілісний майновий комплекс автобусних станцій області, всупереч вимог Законів України «Про приватизацію державного майна» та «Про управління об’єктами державної власності» незаконно створив на базі майна держави та товариства-орендаря публічне акціонерне товариство.

При цьому, під час здійснення оцінки для формування статутного фонду вартість державного майна була занижена на 4,2 млн. грн., приватним товариством внесено до статутного фонду ПАТ автомобілі преміум класу, які не брали участі у господарській діяльності цілісного майнового комплексу, що зменшило державну частку у новоствореному товаристві до 37%.

За результатами перевірки Генеральною прокуратурою України 13.09.2012 стосовно начальника регіонального “Відділення Фонду державного майна України та керівника товариства порушено кримінальну справу за фактами зловживання владою і службовим становищем та службового підроблення за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст. 364, ч.2 ст.364-1 та ч.2 ст. 366 КК України.

Джерело:

ГПУ

Автор

Залиште коментар