Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

ЄСПЛ призначив тимчасового суддю від України

0 110

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) призначив суддю ad hoc (тимчасового суддю) від України на час декретної відпустки постійного судді за українською квотою Ганни Юдковської, повідомив урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ Назар Кульчицький.

“Кожна країна подає список з 3 кандидатів суддів ad hoc на випадок відсутності основного судді, і там вже станом на сьогодні вже призначений суддя ad hoc”, – цитують Н.Кульчицького ІА «Українські новини». В той же час пан Кульчицький не побажав назвати прізвище судді, відзначивши, що не може цього зробити, не отримавши згоду самого судді.

Також він підтвердив, що в апарат урядового уповноваженого у справах ЄСПЛ прийшло лист з суду з повідомленням про відхід Ганни Юдковської в декретну відпустку. “Прийшов лист з Європейського суду, що суддя знаходиться зараз в декретній відпустці. У листі немає термінів відпустки, але стандартний термін у них складає 3, 3,5 місяця”, — сказав Назар Кульчицький.

В той же час він додав, що після призначення судді ad hoc ЄСПЛ зможе розглядати справи за участю українських громадян.

За його словами, питання про те, чи зможе суд продовжити розгляд заяв українців, розгляд яких був початий за участю пані Юдковської, тепер уже за участю судді ad hoc від України, вирішуватиме сам суд у кожній конкретній справі.

Теги:

Європейський суд з прав людини

Джерело:

Українські новини

Автор

Залиште коментар