Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Україна недостатньо бореться з корупцією

0 92

Системний рівень корупції в Україні вимагає проведення ширших антикорупційних реформ, змістом яких має бути консолідація демократичних принципів, верховенство права і інституційні реформи.

Про це заявив президент GRECO (Група держав проти корупції Ради Європи) Марін Мрчела, передає Інтерфакс-Україна.

«Реформи для ефективної боротьби з корупцією вимагають довгострокового підходу і міцних політичних зобов’язань. На мій погляд, передчасно давати загальну оцінку ситуації в Україні», – сказав він.

Продовжуючи пояснення, він нагадав, що не так давно, в 2011 році GRECO висловилася про свою стурбованість про те, що «серед українців поширено сприйняття, що політичні партії формуються і використовуються для особистої вигоди, і що політики не служать їм належним чином, а також те, що обіцянки відносно демократії не виконуються».

«З іншого боку, повинно бути відзначено, що недавня антикорупційна стратегія на період 2011-2015 років чітко визначила, що корупція в Україні досягла рівня системної проблеми, і що необхідно зробити більше реформ. Я сподіваюся, що план дій, який знаходиться в процесі підготовки за допомогою Ради Європи і його імплементація будуть важливим кроком в правильному напрямі», — сказав Мрчела.

Він також відзначив, що GRECO кілька разів висловила свою стурбованість відносно того, що цивільне суспільство потребує ширшого залучення до процесу реформ.

Теги:

корупція

Джерело:

Фокус

Автор

Залиште коментар