Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Держмито почали стягувати “авансом”

0 90

У жовтні 2012-го набрала чинності Інструкція про порядок обчислення і стягування державного мита, затвердженого наказом Мінфіну №811 (від 7 липня 2012-го).

Тепер, зокрема, держмито за нотаріальні дії державних нотаріусів, а також виконавчих комітетів сільських, селищних і міських рад сплачується заздалегідь, а за видачу дублікатів нотаріально засвідчених документів — при їх видачі.

Держмито за угоди, по яких одна сторона звільняється від її сплати, стягається з іншого боку або ж пропорційно — виходячи з домовленості сторін.

За держреєстрацію актів цивільного стану (а також за повторну видачу свідоцтв про держреєстрацію таких актів) держмито стягується до подачі відповідної заяви.

Держмито на території України платять фізичні і юридичні особи за здійснення в їх інтересах дій, а також за видачу документів, що мають юридичне значення, уповноваженими органами. Держмита стягуються, виходячи із ставок в розмірах (частинах) неоподатковуваного мінімуму доходів громадян і в процентному відношенні до відповідної суми угоди (наприклад, вартості відчужуваного майна).

Теги:

нотаріус, мито

Джерело:

Дело

Автор

Залиште коментар