Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Суддівство і хабарі: в один день два випадки

0 100

Служба безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою України викрили та припинили протиправну діяльність судді одного з районних судів Одеси та його спільника-адвоката, які вимагали та одержали хабара, повідомляє прес-служба СБУ.

Зокрема, зазначається, що суддя Суворовського районного суду м. Одеса та приватний адвокат вимагали у громадянина 5 тис. дол. за те, що суддею буде винесено ухвалу про направлення кримінальної справи до органу досудового слідства на додаткове розслідування.

Також співробітники СБУ спільно з ГПУ викрили та задокументували факт протиправної діяльність судді Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області, який через приватного адвоката вимагав 20 тисяч доларів США у місцевого мешканця за винесення судового вироку, не пов’язаного з позбавленням волі. 24 жовтня ц.р. правоохоронці затримали обох правопорушників «на гарячому» під час одержання ними останньої частини хабара в розмірі 15 тисяч доларів США у приватному будинку адвоката.

Стосовно хабарників порушено кримінальні справи.

Теги:

суддя, хабар

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар