Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Ректори розкритикували законопроект про вищу освіту

0 97

Ректори провідних вищих навчальних закладів розкритикували проект закону про вищу освіту, який був розроблений робочою групою під керівництвом Михайла Згуровського та зараз знаходиться на розгляді у Кабінеті Міністрів. Про це йдеться у зверненні ректорів до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова.

Зокрема, очільники вищих навчальних закладів зазначають, що проект документу розроблений робочою групою під керівництвом М. Зугровського  без участі фахівців від передових університетів. “До складу робочої групи увійшло досить обмежене число експертів. В основному – це представники громадських і студентських організацій і лише кілька фахівців від університетів. Згаданою робочою групою запропоновано інший проект законодавчого акта, який, на наш погляд, має вузький, рамковий характер”, – йдеться у листі.

На думку ректорів, у проекті Закону не визначено прозорої та публічної схеми висвітлення фінансово-господарської діяльності вищого навчального закладу перед власним колективом та перед суспільством у цілому. Запропонована редакція несе ризики прийняття рішення з фінансових питань обмеженим колом осіб. При цьому відсутній механізм врахування позицій колективу після громадського обговорення.

Керівники вищих навчальних закладів попросили очільника уряду утворити експертну урядову робочу групу, яка б доопрацювала цей проект закону.

Лист підписано ректором Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського М. Багровим, ректором Київського національного університету імені Тараса Шевченка Л. Губерським, ректором Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова В. Андрущенком, ректором Національного університету “Львівська політехніка” Ю. Бобало, ректором Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана А. Павленком, ректором Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна В. Бакіровим, ректором Національного університету “Острозька академія” І. Пасічником, ректором Київського національного торговельно-економічног університету А. Мазаракі.

Джерело:

УНН

Автор

Залиште коментар