Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Судові рішення не виконуються з серпня 2012 року

0 79

Державна судова адміністрація України звернулася до Прем’єр-міністра України М.Азарова у зв’язку з ситуацією, що склалася у судах загальної юрисдикції у зв’язку з необхідністю зазначення у виконавчому документі реєстраційного номеру облікової картки фізичної особи стягувача та боржника, повідомляє портал судової влади.

Відповідно до пункту третього частини першої статті 18 Закону України «Про виконавче провадження» закріплено обов’язкове зазначення у виконавчому документі реєстраційного номеру облікової картки фізичної особи (далі – реєстраційний номер) стягувача та боржника.

Водночас порядок отримання відомостей про реєстраційні номери фізичних осіб, судом не передбачений ні процесуальним законодавством, ні будь-якими іншими нормативно-правовими документами.

При цьому органи державної виконавчої служби на підставі положень пункту 6 частини першої статті 26 Закону України «Про виконавче провадження» повертають без виконання виконавчі документи, в яких реєстраційні номери стягувача та боржника не зазначені.

Наслідком цього є невиконання рішень судів по кримінальним, цивільним справам та справам про адміністративні правопорушення, починаючи з серпня 2012 року.

У зв’язку з цим та з метою врегулювання механізму щодо надання за запитами судів органами державної податкової служби відомостей про реєстраційні номери стягувача та боржника, Державна судова адміністрація України порушила питання перед Прем’єр-міністром України М.Азаровим щодо надання доручення Міністерству фінансів України та Міністерству юстиції України стосовно опрацювання проблемного питання за участю всіх зацікавлених сторін.

Теги:

виконавче провадження, судова влада

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар