Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Судді вирішували питання з етикою

0 91

Обговорення Кодексу суддівської етики на регіональному рівні було організовано радою суддів України спільно з проектом USAID «Справедливе правосуддя».

Кодекс професійної етики судді, що діє на сьогодні, датується 24 жовтня 2002г., і, на думку більшості суддів, вимагає доопрацювання через втрату актуальності. Наприклад, документ не містить достатньої кількості інформації для дотримання етичних стандартів незалежності від виконавчої і законодавчої влади.

Про результатам опитування, проведеного серед присутніх на конференції, більшість вважає за необхідне включити в текст оновленого Кодексу положення відносно регулювання кордонів офіційних стосунків між суддями і представниками інших гілок влади, громадських організацій, а також додати більше практичних правил поведінки для суддів. Проте, в той же час, 59% опитаних не хочуть, аби порушення норм Кодексу було підставою для дисциплінарної відповідальності.

Детальну інформацію про конференцію читайте на сторінках газети “Юридичний вісник України”/

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар